Loader

Sesam strikjes

2014-08-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 ei
    - 60 gram gesmolten boter
    - 1 eetlepel olie
    - 1 eetlepel mazhar (rose water)
    - 1/4 eetlepel kaneel
    - 1/4 zakje bakpoeder
    - beetje zout
    - 150 gram geroosterde sesam
    - 250 gram bloem

Method

Step 1

Meng het ei met de boter, olie, mazhar, kaneel en bakpoeder.

Voeg hierbij de geroosterde sesam.

Voeg daarna de bloem toe en kneed het goed.

Voeg ongeveer een half koffie kopje lauw water toe tot je en goed uitrolbaar deeg krijgt.

Verdeel het deeg in twee bollen.

En rol de eerste uit en snijd er figuurtjes uit.

Druk de twee punten naar elkaar toe.

En zorg dat ze goed vast zitten.

Als je ze allemaal af hebt bak je ze in de olie.

Doe het gevouwen gedeelte naar beneden toe als je ze in de olie gooit, anders gaan ze open.

Bak ze goud bruin en haal ze van de olie meteen in de voorverwarmde honing.

Laat ze even goed trekken in de honing en haal ze er uit en doe ze in een vergiet voor het uitlekken.

Als versiering kun je deze gekleurde balletjes nemen, of iets ander.

Je kan ze natuurlijk ook zo laten.

Succes!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.