Loader

Sfenj – Marokkaanse donuts

2012-02-14
  • Yield: ligt aan de groote van de cirkels die je maakt
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Sfenj / donuts, Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanille suiker, ei en gist aan toe, ( de gist moet je eerst oplossen in een beetje lauw water) men alles goed door elkaar, terwijl je er lauw water aan toevoegt tot de deeg gelijkmatig is. Kneed dit goed tot het deeg niet meer plakt.

Ingredients

  • - 500 gram bloem
    - 1 eetlepel suiker
    - zakje vanille suiker
    - 1/2 theelepeltje zout
    - 1 ei
    - 1 1/2 thee lepel bakkersgist
    - grote glas water ( Marokkaanse thee glas)
    - olie om de sfens in te bakken
    Decoratie:
    Ik heb suiker gebruikt. Dus je kunt van alles gebruiken om te decoreren.
    Eerst in jam en dan in suiker is ook lekker 🙂

Method

Step 1

Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanille suiker, ei en gist aan toe, ( de gist moet je eerst oplossen in een beetje lauw water) men alles goed door elkaar, terwijl je er lauw water aan toevoegt tot de deeg gelijkmatig is. Kneed dit goed tot het deeg niet meer plakt.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een plan van ongeveer 5 a 6 mm en dan steek je met een glas er rondjes uit. Ik heb een groot glas gebruikt. Steek in het midden van de cirkel dan nog een klein rondje uit en dit moet je eruit halen. Als het goed is heb je nu een cirkel met een gat erin.

Leg de donuts op een plaat  beleed met een thee doek. ( je kan ook bakpapier gebruiken). Ik heb ze ongeveer een uurtje laten rijzen tot dat ze dikker zijn geworden.

Daarna frituur je de donuts/ sfens in hete olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met suiker!  Warm zijn ze het lekkerst.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.