Loader

Shish kebap

2006-02-16
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 800 gr lamsvlees in stukjes
    2 eetlepels olijfolie
    1 uitgeperste citroen
    2 gesnipperde uien
    2 teentjes knoflook uit de knijper
    1 takje tijm
    2 laurierblaadjes
    250 gr langkorrelige rijst
    8 sjalotjes
    1 rode paprika, in stukjes, zonder zaad
    1 groene paprika, in stukjes, zonder zaad
    1 aubergine, geschild en in plakjes
    8 klein. tomaten
    1 eetlepel gewassen rozijnen
    1 eetlepel geschaafde amandelen
    5 dl water

Method

Step 1

Wrijf het vlees in met peper en zout. Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.

Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaten.
Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en smeer het af en toe in met de marinade.

Maak van de rijst een pilaf als volgt:
fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is. Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by culimam on 16-02-2006

    Natuurlijk kan dit gerecht ook in de ovengrill of in een grillpan, maar het beste resultaat bereik je op een houtskool-barbecue.

  2. posted by miss france on 11-09-2006

    hm lijkt me lekker, bedankt voor je recept

  3. posted by libeluli on 20-09-2006

    mjamieeeeeeee, ik zie zoveel recpeten dat ik niet weet waar ikmoet beginnen hihihi, deze lijkt me heerlijk! dankjewel!

  4. posted by sara38 on 17-10-2008

    bedankt voor de recepten

  5. posted by sara38 on 17-10-2008

    ik ga ze uit proberenmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.