Smidacake
2006-03-29- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.1 / 5)
19 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 eieren
3 eetlp's suiker
snufje zout
half zakje bakpoeder
1 glas melk_200ml
1 glas olie-200ml
1 kom smida-250gr
1 zakje vanillesuiker
Method
Step 1
doe alles in een kom behalve de smida en mix dit goed door elkaar.
dan voeg je de smida toe en mix dit er goed doorheen.
vet een koekepan in en doe het beslag erin.laat dit op laag vuur bakken en als de bovenkant droog aanvoelt dan draai je het om en laat je het aan de andere kant mooi bruin bakken en bestrooien met poedersuikerals hij klaar is.
heel makkelijk te maken en is snel klaar,bv als je onverwachts bezoek krijgt.
posted by marocovic on 30-03-2006
ik wil hem dalijk maken maar moet de hele beslag in een keer in de pan
alvast bedankt
posted by pareltje on 30-03-2006
zo doe ik het wel maar als je een ondiepe koekepan hebt kan je het beter in tweeenen delen.wat je ook kan doen is de ingredienten halveren,dus 1 ei ipv 2 en halve glazen melke en olieipv hele enz enz.
succes
posted by mamanissa on 30-03-2006
ahh lekker , ik denk dat ik hem ook zo ga maken ,laat je weten ,
posted by mamanissa on 30-03-2006
mm hij zit op de vuur ,wel heb ik vanilie vergeten stom he ,nou kijk wel hoe het word
posted by mamanissa on 30-03-2006
nou hij is best goed gelukt ,allen de vaniliesuiker mist het beetje ,en van mij mag nog wat zoeter dus volgende keer zal ik wat meer suiker erin doen ,nu heb ik jem overheen gesmeerd en hij is heerlijk.bedankt meid
posted by pareltje on 30-03-2006
graag gedaan meid.
ik hou zelf niet zo van te zoete dingen dus ik heb het recept naar eigen smaak opgeschreven.
vanillesuiker geeft idd dat extra
smaakje,ik ben blij dat het gelukt is en dat het heeft gesmaakt.
posted by esmaatje on 31-03-2006
de mijne staat nu op het vuur.
Maar de onderkant is erg donker…en de bovenkant is nog niet gaar. Terwijl het op heel laag vuur staat. Ik begrijp het niet!
posted by esmaatje on 31-03-2006
ik heb m net omgedraaid in een grotere koekenpan..maar de helft lag ernaast,,hihi.
dus ik heb m mar weer mooi rond gesneden..
niks aan t handje 😀
posted by marocovic on 31-03-2006
ik heb net gegeten het is inderdat lekker
posted by pareltje on 01-04-2006
he esmaatje als ik de cake omdraai doe ik dat op een plat bord,zo lukt het bij mij altijd zonder ongelukken.
op de foto is de cake ook erg donker,zo hoort het eigenlijk niet maar ik was met andere dingen bezig en was het even vergeten :bloos:
zet de koekepan op het kleinste pitje van je gasfornuis,zo voorkom je dat ie snel donker wordt.
posted by sara6 on 02-04-2006
salaam..islaamparel
wat voor smida gebruik jij? de groffe (waar je ook harscha meeemaakt) of de fijnere versie(waar je brood mee maakt)
alvast bedankt
posted by pareltje on 02-04-2006
wa3laikoemsalaam sara,ik gebruik de fijnere versie niet de groffe.
graag gedaan meid.
posted by asi on 04-04-2006
Salaam islaamparel, Hoe ga je het ophet vuur zetten?Kan het ook in de oven?
posted by pareltje on 04-04-2006
salaam asi,je moet het beslag in een koekepan gieten.ik heb het zelf nooit in de oven gedaan,ik zou niet weten hoe het uit zou komen.
posted by ranja on 06-04-2006
salaam,moet het beslag soepel zijn, of kan je het ook als harcha erin plat drukken….bij mij lukt ie niet…
posted by pareltje on 06-04-2006
als het beslag te dik is heb je denk ik teveel smida erin gedaan.het moet echt een soort cakebeslag worden.
volgende keer wat meer melk bij doen.
succes.
posted by Hajira on 06-04-2006
de mijnes staat nu ook op het vuur, alleen wat ik me afvroeg is: hoelang duurt het ongeveer voordat de onderkant mooi bruin is? want hij kan ook nog wit blijven terwijl de bovenkant al hard is geworden.
posted by Hajira on 06-04-2006
trouwens nog een vraagje wat voor koekenpan gebruik jij, want de mijnes was ongeveer de helft van die van jou qua dikte
posted by pareltje on 06-04-2006
hajira ik gebruik gewoon een koekepan met antiaanbaklaag van 26cm.
als de bovenkant droog is dan weet je gewoon dat de onderkant bruin is,bij mij is dat ongeveer 20 min op het laagste pitje.
ik hoop dat het is gelukt!
posted by doukalia on 06-04-2006
ik zelf heb een pan met een anti aanbaklaag gebruikt en de smidacake is goed gelukt!!! Het is voor mij de eerste keer dus dames kom maar op met die lekkere recepten. Ik ben er klaar voor!!!
posted by Fati7a on 11-04-2006
Nou, ik heb deze cake zaterdag gemaakt en was goed gelukt. Nu wilde ik er gisteren een maken voor mijn zus, want bij haar lukte het niet. En, ra ra, bij wilde het ook niet meer lukken! Wel 2 cakes verkruimeld! Waarom? 🙁 Het wil maar niet stollen aan de bovenkant… heb ik dan te veel olie gebruikt ofzo?
posted by Hajira on 13-04-2006
hij is goed gelukt, alleen ik zelf hou niet van cakes maaruh ze hebben hem wel opgegeten.
thnx voor het recept!
posted by pareltje on 16-04-2006
fati7a ik denk idd dat je te veel olie hebt gebruikt en dat het daarom verkruimeld is.bij mij zus verkruimelde het ook steeds tot ze wat minder olie gebruikte,nu lukt het hartsikke goed.
hajira graag gedaan.
posted by ranja on 18-04-2006
maschaallah, bij mij is hij echt goed gelukt…en ik heb het recept al aan heel de buurt doorgegeven……ze vonden hem allemaal lekker….ik heb het recept precies gevold…maar ik heb kleine cakjes gemaakt…in een omeletpannetje…..snapie…en ze zagen er heel schattig uit….heel klein…echt mooi.
kom maar op met andere recepten.
posted by **noura** on 29-09-2006
Salaam aleykum,
Nou ik had het gisteren geprobeert, de onderkant was al zwart terwijl de bovenkant nog maar net droog was. Heb je daar een verklaring voor?
Salaam, Noura
posted by **noura** on 29-09-2006
Hij smaakt trouwens wel lekker afgezien van dat zwarte dan.
Ik ga hem straks met een lepel opeten want hij was ook helemaal verkruimeld
posted by pareltje on 01-10-2006
salaam noura ik denk dat je het op te hoog hebt laten bakken,je moet je gaspit echt op de laagste stand zetten.
wat je volgend keer kan doen is wat bakpapier op de bodem van de koekepan leggen en daarna pas je beslag erin doen.zo komt de cake er ook makkelijker uit als je het gaat omdraaien.
ik denk dat je teveel olie hebt gebruikt vandaar dat je cake is verkruimeld.
hoop dat je wat aan deze tips hebt e succes voor de volgende keer.
posted by pareltje on 01-10-2006
ranja,leuk idee om er kleine cakejs van te maken.
ben blij dat het goed gelukt is en dat je al je buren hebt laten meegenieten haha
posted by ellouisa on 01-10-2006
islaamparel hoe gaat t met je zus?
posted by pareltje on 04-10-2006
goed dank je liefje
posted by **noura** on 13-10-2006
Salaam aleykum
Shukran islaamparel, ik zal nog wel eens een poging wagen insha’Allah
posted by pareltje on 16-10-2006
wa3laikoemassalaam noura…succes !
posted by bloemetje* on 26-10-2008
Je moet hier bij 2 panen gebruiken.
Als je denkt dat de onderkant klaar is neem dan een andere koekenpan van dezelfde grote. En plaats die op de koekenpan die op het vuur staat. Zo kan je ze gemakelijk omdraaien.
En komt de smidacake in de andere koekenpan terecht. Zo kan je de andere kant daar in verder bakken. Je moet het uiteraard op een laag vuur bakken ! Het brand snel aan. Dus blijf in de buurt van je kook fornuis.
posted by sadiye on 07-08-2009
ziet er lief uit