Loader

Spinazie – Prei schotel

2009-07-30
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor 4 personen ongeveer:
    8a10 aardappels
    (thee)glas melk(lauw)
    pakje spinazie uit vriezer
    prei a la creme is ook lekker
    zakje hollandse gehaktschotel(ah)
    400 g gehakt.geraspte kaas
    50g roomboter
    zout
    peper
    nootmuskaat
    paprikapoeder
    sambal
    3 el paneermeel
    3 wortels
    bakje champignons
    ui
    knoflook

Method

Step 1

Kook de aardappels met zout goed gaar. Zet op een klein vuurtje de spinazie om zachtjes te ontdooien. Ondertussen het gehakt rullen(bakken in kleine stukjes) als het gaar is ui/knoflook erbij, daarna klein gesneden wortels en champignons. (evt zout peper en sambal) voor de kinderen hoeft dit niet echt.) 350 ml water erbij en dit laten garen tot de worteltjes zacht zijn. Zakje hollandse gehaktschotel erbij 2min. roeren en klaar is het gehakt.

Voor de aardappelpuree aardappels afgieten. 25g roomboter mag ook meer zijn als je dat lekker vind, bij de aardappels doen en met kleine beetjes lauwe melk toevoegen.met de stamper, of deeghaken een zachte puree maken. peper, nootmuskaat (mespuntje sambal erbij doen.) in een ovenschaal eerst een laagje aardappels, dan de spinazie/prei, dan laagje gehakt, dan afsluiten met laagje aardappelpuree.mooi gladstrijken met een vork. Paneermeel over strooien en dan de geraspte kaas. Paar theelepel blokjes roomboter over paneermeel en kaas verdelen.daarover beetje paprikapoeder. en ongeveer ligt aan de oven 12 min onder de gril voor een mooi korstje.

Smakelijk eten

je mag natuurlijk zelf weten hoeveel kruiden je gebruikt.of een uitje extra.je kunt ook verse prei of spinazie gebruiken.uit de vriezer vind ik Simpeler.je hebt ook zakjes aardappel puree kant en klaar.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by saartje2009 on 30-07-2009

    ik heb gister dat gemaakt en ik vond het heerlijk en ik heb uitje extra gedaan.

    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.