Loader

Spinazierolletjes met ricotta

2013-07-13
  • Yield: 12 stuks
  • Servings: 6
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor 12 stuks
    Deeg:
    - 250 gr bloem
    - 1 eetlepel boter
    - 1 theelepel suiker
    - 1 theelepel instant gist
    - zout
    - gevriesdroogde Italiaanse kruiden ( 1 eetlepel)
    - ongeveer 150 ml melk
    Kneed dit tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.
    Vulling:
    - Spinazie
    - 1 klein uitje fijngehakt
    - Italiaanse kruiden
    - ricotta
    - geraspte mozzarella

Method

Step 1

Deeg: Kneed de deegingrediënten tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.

Vulling:
Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de spinazie toe, kruiden met peper en zout en wat Italiaanse kruiden.

Laat dit nu uitlekken in een vergiet en na het uitlekken voeg je de ricotta toe ( halve pot)

Rol het deeg uit tot een lap van 30 op 30 en smeer je spinazie-ricotta mengsel hierop uit.

Bestrooien met geraspte mozzarella en je lap deeg dichtrollen langs beide kanten.
Snijd 12 stukken uit je deegrol en laat deze rijzen gedurende 40 min op je bakplaat.

Besmeren met melk en bestrooien met geraspte mozzarella., bakken gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.