Loader

Super lekker Taart

2009-09-11
  • Yield: of meer porties (18)
  • Servings: 12
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 50 gram cacaopoeder
    50 gram rozijnen
    150 gram boter
    150 gram bruine basterdsuiker
    150 gram zelfrijzend bakmeel
    25 gram kersen
    25 gram poedersuiker
    4 hele eieren
    2 theelepel(s) zout
    2 eetlepel(s) melk
    2 hele pure chocoladereep
    1 hele melkchocoladereep
    1 fles(en) slagroom
    1 blik(ken) chocolademouse
    1 blik(ken) kersen
    6 eetlepel(s) hagelslag
    6 eetlepel(s) chocoladepasta
    Bijnodigheden:
    Springvorm
    Koelkast
    Mixer
    Oven

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.

Taart:
Was de rozijnen in een zeef en doe ze in een kom. Schenk er heet water op en laat ze 1 à 2 uur wellen. Dep de rozijnen droog en bestrooi ze met wat bloem.

Neem de kersen uit de pot en hak ze in stukjes, laat ze goed uitlekken. Sla een chocoladereep (puur) in stukjes

Doe de boter met suiker en het zout in een kom. Klop dit met de mixer tot er een romig mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door en blijf nog 2 minuten kloppen.

Schep afwisselend het zelfrijzend bakmeel en de melk door het beslag. Meng de rozijnen, de kersen, 40gr cacaopoeder en de brokken chocolade erdoor.

Doe het beslag over in de cakevorm.

Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer de cake om op een taartrooster en laat de cake verder afkoelen.

Vulling:
De taart moet eerst echt afgekoeld zijn om aan de vulling te kunnen beginnen!

Snijd de taart in tween (horizontaal) en klap de taart open. Roer de Chocolade Mouse door elkaar, zodat het een soort van chocoladepasta wordt.

Smeld de andere twee chocoladerepen (1 puur 1 melk) en roer dit door de chocolademouse. Smeer het mengsel over de gehele binnenzijde van de taart. Spuit in het midden wat slagroom en aan de zijkanten ook.

Bestrooi nog hier en daar met stukjes kers en hagelslag.

Klap dan de bovenkant van de taart weer op de onderkant. Nu heb je een gevulde taart.

Glazuur:
Roer voor het glazuur de poedersuiker met de 10gr. cacaopoeder en het eiwit door elkaar. Bestrijk de taart met het glazuur.

Buitenkant:

Besmeer de zijkanten van de taart met chocoladepasta of gesmolten chocoladerepen. Je kunt de repen ook mengen met de pasta. Besmeer hier de gehele zijkant van de taart mee. Bestrooi het snel met hagelslag voordat de gesmolten reep weer hard wordt. De hagelslagjes blijven in het plakkerige hangen en zo wordt je taart mooi versierd!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by koken20 on 11-09-2009

    soo dat ziet er mooi uit machallah,
    dank je vor het recept

  2. posted by sadiye on 11-09-2009

    allah allah 😀 ziet er heerlijk uit ik heb echt trek gekregen ik ga deze echt een x maken. thanks 😉

  3. posted by sadiye on 11-09-2009

    allah allah 😀 ziet er heerlijk uit ik heb echt trek gekregen ik ga deze echt een x maken. thanks 😉

  4. posted by sadiye on 11-09-2009

    2 comments hahaha hoe kan dat nou 😀

  5. posted by Moeslima** on 11-09-2009

    dank jullie wel

  6. posted by Samyaa00 on 15-09-2009

    Oeh heerlijk zoveel chocolaaaaa!!! (L)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.