Loader

Tajin bel humis

2006-11-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gr kikkererwten
    1 blik tomaten
    1 tl zout
    1 tl cayennepeper
    1/2 tl paprikapoeder
    1/2 tl gember
    1 tl suiker
    Half bosje koriander
    Half bosje peterselie
    Snufje kaneel
    Mespuntje kurkuma
    1 ui
    1 teentje knoflook (of knoflookpoeder)

Method

Step 1

Week de kikkererwten een nacht in een pan met water. Giet ze daarna af en kook ze in een pan met veel water in een uur-1, 5 uur gaar. Giet ze af en spoel ze om met koud water. Haal de velletjes eraf (als je hier allemaal geen zin of tijd voor hebt, kan je ook een blik kikkererwten nemen .
Snipper de ui en bak die in olijfolie in de tajin tot hij zacht is. Doe dan de knoflook, koriander, peterselie en andere kruiden erbij. Roer alles goed door en doe dan de tomaten erbij. Laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Dan de kikkererwten erbij en Goed doorscheppen. Nogmaals 20 minuten laten pruttelen en serveren met brood.

Deel dit recept met anderen

Comments (13)

  1. posted by Mvr.Tajina on 21-11-2006

    hmm… ziet er lekker uit zeg..:D
    Die ga ik Ook eens prOberen
    ( EllOuiisa jij bent echt een kOkjuffiej:P)

  2. posted by angel on 14-12-2006

    ik ga het ook proberen ziet er lekker uit

  3. posted by ellouisa on 15-12-2006

    thanks dames!

  4. posted by IJARMOUASSTYLO* on 18-02-2007

    ziet erg goed uit!

  5. posted by libeluli on 25-02-2007

    dit heb ik lekekr gegeten met regenboog forel en courgettekoekjes, ik zat VOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!
    DANKJEWEL ELLOUISAATJE EN TOT SNEL INSHALLAH
    beslamaaaaaaaaaaaaa

  6. posted by ellouisa on 25-02-2007

    Thanks! Leuk om te horen libby!!!

  7. posted by gadjia 82 on 23-03-2007

    mmmmm lekker ik hou veel van eten

  8. posted by Laloucha on 29-02-2008

    Hallo dames,
    Gisteren is mijn tajin geknapt.
    Er zou een vriendin komen eten en ik ging marmita maken met lamsvlees. Gelukkig zat er nog alleen olie in.
    Deze tajin was in Marokko gekocht.Misschien niet zo geschikt om het vuur er onder hoog te zetten.Ik heb een keramisch fornuis,want waar ik woon is geen gas.
    Weet iemand waar ik in amsterdam een goede tajin kan kopen?
    groetjes ,
    laloucha.

  9. posted by kadilin on 07-03-2008

    sorry zag je bericht net pas. Een Tajin kan niet op Keramische platen, daardoor is hij gebarsten. op het gas kan je er gewoon meekoken. Alleen moet je hem eerst een paar dagen in een teiltje met water lateen liggen en hem daarna in de overn afbakken. Daarna kan je hem gewoon op het gas zetten.Die Tajins die je in Holland koopt, komen overigens bijna allemaal uit Marokko. Ik weet geen adres , Google eens en heb je al gekeken bij het Forumonderwerp “Tajintips”
    Groetjes Fatima

  10. posted by shma1 on 17-02-2009

    ze hebben bij ikea een tajin vorr keramische kookplaten kost iets van 50 euro maar hij is erg mooi
    groetjes shema

  11. posted by Lalakifech on 05-06-2009

    Het lijkt me wel lekker maar is het niet lekkerder met lamsvlees of kip erbij anders is het saai, vind ik.

    Maar bedankt voor het recept

  12. posted by martine on 05-12-2009

    lekker, mijn zoontje gaat dit zeker lekker vinden, hij is gek op kikkererwten,bedankt 🙂

  13. posted by oumMohidin on 27-10-2010

    shukrannn, gewoon heerlijk!! ga het straks uitproberen. Ik heb er ook lamsvlees aan toegevoegd, kortom man en zoontje zullen er van smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.