Loader

Tjap Tjoy met Kip

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat ‘gemengd’ betekent en tjoi, dat ‘groente’ betekent. In het Hokkien betekent tjap echter ‘tien’ en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het ‘tien groenten’.

Ingredients

  • - kippenbouillonblokje(s) voor 1/2 liter bouillon
    - 1 kleine ui 
    - een klein bosje bladselderij (20 gram)
    - 1 kipfilet (circa 250 - 300 gram)
    - 250 - 300 gram gemengde groenten, (bijvoorbeeld circa: 75 gram witte kool - 50 gram sperziebonen - 50 gram (winter)wortel - 25 gram peultjes) 
    - 100 gram bamboescheuten (uit een blikje)
    - 75 gram taugé
    - 35 gram komkommer
    - zout en peper
    - sesamolie
    - schijfje verse gember
    - 1 teente knoflook gesnipperd
    - 1 tl oestersaus
    - 1 tl vetsin
    Alle groenten in kleine schijfjes snijden.

Method

Step 1

Snij de kipfilet in stukjes en marineer hem met wat peper, zout, vetsin en 1/2 tl sesamolie en 1/2 tl maïzena voor ongeveer 30 minuten. Breng 3-1/2 deciliter liter (350 gram met de bouillonblokjes (in een gewone kookpan) aan de kook.

Blancheer alle groenten in de bouillon voor ongeveer 10- 15 minuten. Haal ze daarna uit de pan. Zet een zeef of vergiet op een schone pan en giet de bouillon er in. Hou de groenten apart. Roer de maïzena aan met een klein beetje water.

Verhit wat olie in de wok en gooi de gember en knoflook erbij, voeg de kipfilet erbij en roerbak hem half gaar, als de gember krult en verkleurd is. Voeg na de kipfilet alle groenten bij en blijf roerbakken tot deze ook verkleurd. Voeg nu de bouillon bij tot de groenten net niet onder staan. Doe nu wat zout, peper, vetsin, sesamolie en oestersaus bij. En laat het koken, tot er de helft van het water overblijft. Dan nog het maïzena- papje erbij tot de saus gebonden is en klaar.

Het is ook lekker om wat pepers of chili-olie bij te doen.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by eva2 on 28-10-2005

    lekker recept ga ik zeker eens maken.
    bedankt voor al je recepten!!!!!

  2. posted by mamaatje on 21-09-2006

    ik ga hem ook zeker maken!! lekker joh!!
    inderdaad bedankt sushimoon!!

  3. posted by mamaatje on 30-10-2006

    ik heb hem gemaakt en het is heel goed gelukt en heel lekker!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.