Loader

Tunesie tajine

2008-10-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

  • Gevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie

    Gevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 klein bosje peterselie
    1 grote ui naar keus
    6 teentjes knoflook schoon
    4 aardappelen
    2 eet lepels tomaten pure
    1 eet lepel harissa
    1 thee lepel zout
    1 thee lepel zwarte peper fijn
    1 eet lepel rashanoud
    1 klein pakje paneermeel
    1 flesje olie sla of zonnebloemolie
    500 gram gehakt of kleine blokjes schapen vlees
    6 tot 8 eieren mag ook meer

Method

Step 1

Je bakt het vlees in de olie naar keus
Je doet er de fijn gesneden ui bij
En ook de fijn gesneden knoflook 3 teentjes
En de tomaten pure en de harissa
En het zout en zwarte peper
Dat bak je samen tot een dik papje ontstaat
Mag niet aan branden lag vuurtje moet wel even sudderen
Als dat klaar is laat je het af koelen
Dan snij je de aardappelen in kleine blokjes
En bak je ze in olie niet te gaar als dat ook klaar is
Laat je dat ook af koelen
Nu pak je een diepe schaal
Daar doe je de fijn gesneden peterselie in
En ook de paneermeel 1 koffie bekker vol
En de ras el hanout en de 3 teentjes knoflook fijn gesneden
Je wacht tot alles koud is geworden
Nu ga je alles door elkaar roeren
En doe je de eieren er bij niet alles
Tot er en papje ontstaat nu doe je het in een bak vorm
En doe je de rest van de eieren er zo boven op
Niet klutsen gewoon zo
Even de oven voor verwarmen op 200 graden
En er in 30 minuten ongeveer
Als je er een mes in steekt en hij komt er schoon uit
Is ei klaar zo niet moet iets langer
Niet iedereen oven is het zelfde

Je ken ook kipfile en visfile soort en koe of schaap
Alles wat er staat moet je aan bakken
Je ken er ook kaas door doen
En je ken hem ook met gaar gekookte macaroni doen
Een klein bordje vol even af laten koelen en er door

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by xor on 02-10-2008

    loeloe, gebruik a.u.b. geen hoofdletters, leest niet lekker 🙁

  2. posted by loeloe28 on 02-10-2008

    HIJ STAAT AUTOMATIC AAN SORRY

  3. posted by xor on 02-10-2008

    uitzetten 🙂

  4. posted by sara6 on 05-12-2008

    Heb dit recept ooit gehad van een tante uit tunesie, met stukjes lever/hart is ie ook heerlijk

  5. posted by hoi on 15-09-2009

    schapenvlees, hart & lever zijn vies ieeek dat jullie dat eten bleeeeh

  6. posted by riz on 15-09-2009

    Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.

  7. posted by riz on 15-09-2009

    Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.

  8. posted by fatimous on 27-09-2009

    kan het ook zonder panneer meel

  9. posted by charmoula on 08-12-2009

    dit ziet er werkelijk verukkelijk uit!

  10. posted by charmoula on 08-12-2009

    Wat betekent RASHANOUD??

  11. posted by charmoula on 08-12-2009

    in plaats van wat kan je de macaroni doen?

  12. posted by charmoula on 08-12-2009

    bedoel je Ras el hanout met RASHANOUD??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.