Loader

Turks gebak

2008-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *1 waterglas zonnebloemolie
    *1 ei
    *1 waterglas yoghurt
    *1 Turkse theeglas poedersuiker
    *1 waterglas gemalen hazelnoten
    *2 eetlepels cacao
    *ong 3+ 1/4 waterglazen bloem
    *1 paket bakpoeder voor de siroop:
    *2 waterglazen suiker
    *2 waterglazen water
    *half citroensap
    *1 theelepel vanillesuiker

Method

Step 1

Maak eerst de siroop: Laat de suiker en de water koken daarna doe je de citroensap erin roer het en haal het van het vuur af en roer de vanillesuiker erdoorheen. Laat het afkoelen. 

Doe in een kom de olie, ei, poedersuiker en bakpoeder erdoorheen en doe er de bloem erbij totdat je een samenhangend deeg heb. Deel het deeg door 4e. 

Pak 1 deeg en doe daar de gemalen hazelnoten en cacaopoeder doorheen kneed het en deel die weer door 3e. Open met je deegroller de naturele deeg en doe op de deeg een lange van het bruine en rol het op. Snijd het met ong 1 vinger rondjes van. Doe het in een beboterde bakblik bak het op 200c totdat het goudgeel wordt.

Doe er de koude siroop overheen en laat het 4 uur gesloten intrekken. Bij het serveren kan je er gemalen cocosnoot overheen doen.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by wl on 28-11-2016

    dit is Grieks, niet Turks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.