Loader

Turkse salade met aardappel – Turkse pikante worst en pikante mosselen

2005-10-04
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Turkse salade met aardappel, Turkse pikante worst en pikante mosselen Bereidingstijd in minuten 15 bereiden

Ingredients

  • - 1 zakje aardappeldobbeltjes (450 g)
    - 1 Turks worstje ( kan je bij de Marokkaanse of Turkse winkel kopen )
    - 4 eetlepels pikante sambasaus ( zonder alcohol toevoegingen let goed op ! )
    - zout
    - 1/2 zakje gemengde sla (200 g)
    - 1 bakje garneermix feta en olijven (150 g)
    - 1 blikje mosselen in pikante saus (netto 125 g)

Method

Step 1

Bereiden aardappeldobbeltjes gaar bakken volgens gebruiksaanwijzing. Aardappelblokjes ca. 5 minuten laten afkoelen.

Turkse worst in blokjes snijden en in een pan met olijfolie opbakken. 3 eetlepels sambasaus en aardappels door elkaar scheppen. Met zout op smaak brengen.

Garneermix en mosselen laten uitlekken. Sla met rest van sambasaus mengen en over twee borden verdelen. Aardappelsalade erop scheppen.

Salade garneren met garneermix en mosselen.

Lekker voor mensen die van pittig houden.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by sihamkleuter on 05-10-2005

    lekker hoor!

  2. posted by MADAME CUISINE on 05-10-2005

    mmmmmm….lekker pittig

  3. posted by imaane911 on 06-10-2005

    dit ga ik zeker proberen 🙂
    ziet er echt lekker uit

  4. posted by Receptenchick on 16-10-2005

    dit ga ik ook uitproberen echt iets voor mij 😀

  5. posted by karima on 29-12-2005

    eej die turkse worst.. moet k gewoon vragen om turkse worst of heeft het nog een speciaale naam?

  6. posted by senna on 30-07-2006

    mag ik ook een ander worst gebruiken

  7. posted by jihane on 05-09-2006

    om welke worst gaat het hier?

  8. posted by nicjah on 17-01-2007

    hoi lijkt me lekker ook proberen maar samba bedoel je vast en zeker SAMBAL ..ik maak zelf sambal heet en minder heet alleen zou de recept nog eens moeten toevoegen hier bij tajine..en digidaal foto maken dan pas is het beter.suc6 hoe maak je sade lokum turks snoep met honing en poedersuker v buiten …vierkant en zacht is het …lekkerrrrrrrrrr mmmm

  9. posted by nicjah on 17-01-2007

    sorry digitaal spelling was niet correct he? 😉

  10. posted by Zahraa on 16-05-2007

    heeft iemand van de turkse zusters het recept van Bruine bonen salade? ook welke bonen daarvoor gebruikt worden (vers,zak, blik, fles) Tashakurlar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.