Loader

Turkse vermicelli soep

2006-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 ontvelde tomaten
    1 eetlepel roomboter
    1 eetlepel tomatenpuree (liefst die van de turk)
    1 kippenbouillonblokje'
    Rode peper, zwarte peper, zout en nane (gedroogde munt)

Method

Step 1

Smelt in een pan 1 eetlepel roomboter. Doe hier kleine stukjes ontvelde tomaat bij en roer het goed en druk met een lepel steeds de kleine stukjes tomaat plat doe dit ongeveer een minuut lang. Voeg daarna de kruiden toe en 1 eetlepel tomatenpuree en roer dit alles een minuutje goed door dit alles op hoog vuur.

Voeg daarna een klein beetje heet water toe (ongeveer 2 glazen water) en zet het terug op het vuur en roer dit even een minuutje goed door tot het glad is en vul daarna de hele pan met warm water en voeg 1 bouillonblokje toe en zet daarna weer terug op het vuur en blijf de soep goed doorroeren tot het kookt en als het kookt zet je het vuur op laag vuur en voeg je vermicelli erbij (flink wat zeker 3 a 4 handjes zodat de soep lekker vol is).

Daarna laat je de soep nog 10 minuutjes doorkoken. Als het nodig is kun je nog wat kruiden toevoegen om de soep op smaak te brengen.

Als je de soep hebt opgediend kun je er ook nog wat citroensap in doen voor de smaak.

Foto komt later mijn camera is kapot.. 😉

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.