Loader

Turkse – Griekse koffie

2011-08-12
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • koffie,
    water,
    suiker,
    kruiden,
    kardemon

Method

Step 1

De gemalen koffie en het water worden, vaak samen met eenzelfde hoeveelheid suiker en kruiden (zoals bijvoorbeeld kardemon) in een metalen koffiepot gedaan. De Turken noemen deze pot Ibrik, de Grieken Briki, de Arabieren Findjan en de Russen Turku. Het water wordt aan de kook gebracht waarbij er een schuimlaag op de koffie ontstaat. Hierna wordt de koffiepot van het vuur gehaald. Dit proces wordt soms wel drie keer herhaald. Vervolgens wordt de koffie direct, dus voor de koffiedeeltjes bezonken zijn, in kleine kopje geserveerd.

Meet het water met het koffiekopje af en doe het in het koffiekannetje (cezve). Voor elk kopje koffie doet U er 2 theelepels koffie bij (5.gr.), 2 theelepels suiker (of geen suiker als U dat wilt). Zet het pannetje op laag vuur en roer alles langzaam door elkaar. Wacht dan tot er zich een schuimlaag vormt en giet een deel van de koffie in het kopje. Dan weer op het vuur en de koffie weer laten opkomen en uitgieten. Meestal wordt er bij de koffie een glas water geserveerd. Dit om de smaakpapillen te neutraliseren en zo de koffie beter te kunnen

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.