Loader

Twistbroodjes

2013-07-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 250 gr bloem
    - 125 ml lauwe melk
    - 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie
    - 1 theelepel droge gist
    - rasp van één appelsien
    - 2 vanillesuiker
    - 2 eetlepels suiker
    - Banketbakkersroom bereidt met 250 ml melk ( dus recept banketbakkersroom halveren)
    Zoek op de site naar het recept van Banketbakkersroom
    - Chocoladesnippers, ik persoonlijk heb hagelslag gebruikt omdat ik niets anders had thuis…..

Method

Step 1

Vermeng de bovenste ingrediënten en laat deze in een kom één uur rijzen.

Rol deze dan uit tot een vierkanten lap en besmeer deze met banketbakkersroom, bestrooien met hagelslag en de lap toevouwen.

Nu snijd je allemaal reepjes van ongeveer 2 cm uit de deeglap, je neemt een reep vast en draait deze in tegenovergestelde richtingen ( zodat je een twister krijgt….) je draait hier een bloempje van en schuift het einde onder je bloem en legt deze op een bakplaat, doe dit met alle repen.

Terug laten rijzen gedurende één uur en bakken in een voorverwarmde oven gedurende 20 min op 200 graden.

Besmeren met honing als ze nog warm zijn en laten afkoelen…………………… klaar!

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by lina- on 11-07-2013

    Ziet er lekker uit meid!!!
    Alleen 2 vraagjes bij ingredienten staat 2 vanillesuiker, bedoel je 2 eetlepels of zakjes?

    En als ik het goed begrijp laat je het deeg 1 uur rijzen dan maak je die broodjes dan laat je het weer een uur rijzen en dan pas bak je ze af? klopt dit? MERCIIIIII

  2. posted by chouchou89 on 16-07-2013

    SAlam,

    hoe zit het met de deeg? de mijne plakt wel een beetje is dat normaal? wou het vandaag uitproberen lijkt me super lekker Maar alleen weet ik neit echt hoe de deeg zijn moet miss kun je dat ff omschrijven

    @lina ik heb gwn 2zakjes eringedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.