Loader

Visballetjes

2006-10-05
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten
    400 g kabeljauwfilet
    1 theelepel zout
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    2 sjalotjes, gesnipperd
    1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    1 limoen, schil geraspt (rest wordt niet gebruikt)
    1 ei
    100 g bloem
    100 ml zonnebloemolie
    Materialenkeukenmachine, hapjespan

Method

Step 1

Bereiden

Vaak worden deze visballetjes gemaakt van gezouten vis, maar van verse vis zijn ze ook lekker. Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalot, rode peper en geraspte limoenschil. Meng ei en bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal of pikante salsa uit een pot.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by Juffie on 06-10-2006

    Moet de vis al gebakken zijn? Lijkt mij dat ze niet snel gaar worden in zo een bal?

  2. posted by Cinderella on 07-10-2006

    Neen de vis hoeft niet gebakken te zijn. Als ze in de olie gaan dan zijn ze als het goed is als gaar. Maarre je kunt ook eerst de vis bakken en daarna in de olie gooien, maar dan heb e wel de kans dat de inhoud erg slap wordt.

  3. posted by Cinderella on 07-10-2006

    Neen de vis hoeft niet gebakken te zijn. Als ze in de olie gaan dan zijn ze als het goed is als gaar. Maarre je kunt ook eerst de vis bakken en daarna in de olie gooien, maar dan heb e wel de kans dat de inhoud erg slap wordt.

  4. posted by Juffie on 10-10-2006

    Nee, ik denk dat je de inhoud gewoon goed moet laten uitlekken

  5. posted by sara38 on 07-11-2009

    ik heb ze gemaakt ,ze zijn heel makelijk te maken.en nog lekker ook;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.