Loader

Vlees tajine met groenten

2006-02-02
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 27
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

27 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 kilo vlees (voor 6-8 personen)
    1 grote ui
    2 tomaten
    paar takjes kesbour/ma3dnous
    1 theelepel peper
    1 theelepel gember
    halve theelpel paprikapoeder
    beetje saffraan
    zout
    Flinke scheut olie
    5 wortels
    3 kweeperen, (Sfazjer)lepel suiker en theelpel kaneel
    handje vol met gedroogde pruimen. beetje sesamzaadjes.

Method

Step 1

  • Was het vlees en laat het uitlekken.
  • Doe olie in de pan
  • Leg het vlees in de pan en bak het om en om op laag vuur.
  • Zout het vlees en voeg de saffraan erbij.
  • Snij de ui door de helft en dan in dikke reepjes.
  • Laat de ui glazig worden.
  • strooi alle kruiden bovenop het vlees.(het vuur moet laag zijn).
  • Ontvel 1 tomaat en snij deze in 8 blokjes.
  • Hak de kesbour/mahdnouz fijn, strooi het op het vlees.
  • Laat dit voor 10 minuten op laag vuur sudderen.
  • Kook water en voeg netzoveel toe tot het vlees onderstaat.
  • Lat het vlees voor ongeveer een uur tot 1, 5 uur koken.
  • Was en snij de groenten.
  • Rasp de wortels en snij deze in tweeën.
  • Leg de wortels op het vlees en laat ze garen.
  • Ontvel de andere tomaat en snij deze fijn boven op de groenten.
  • Snij de kweeperen in 4-en en haal de binneste harde kern eruit.
  • Kook de kweeperen in een pannetje met water gaar, voeg een lepel suiker en een theelepel kaneel toe en laat het water verdampen en laat ze carameliseren.
  • Kook de pruimen totdat ze heel zacht zijn.
  1. Proef de saus van het vlees, voeg eventueel zout toe.
  2. Check met een mes of het vlees gaar is.
  3. Check dan ook de wortels.
  4. Voor het opdienen van het bord":
  5. Schep de wortles op een klein bordje.
  6. Strooi wat sesamzaadjes over de pruimen.
  7. Leg het vlees in een groot bord.
  8. Leg de wortels rond het vlees.
  9. Leg tussen elke wortel, een stuk kweepeer.en evnetueel een pruim.
  10. Bak een handvol pruimen en leg deze midden bovenop het vlees.

Bessah wa ragha!

Eet smakelijk.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by nauwel on 02-02-2006

    eindelijk staat het erop ik ga het morgen gelijk maken!!

  2. posted by ellouisa on 02-02-2006

    Yes hier istie 🙂 Bedankt lieverd, alleen kweeperen heb ik nog nooit van gehoord, zijn dat peren? En waar kan je die kopen?

  3. posted by sabah75 on 02-02-2006

    kweekperen kun je bij de turkse of marokaanse winkel kopen.

  4. posted by MADAME CUISINE on 06-02-2006

    Hier kan je meer info vinden over de kwepeer.

    http://members.lycos.nl/DKG/vakartikels/1999/cydonia.htm

  5. posted by asma_92 on 22-04-2006

    na hoeveel minuten kun je de aardappelen bij doen?

  6. posted by MADAME CUISINE on 22-04-2006

    In dit gerecht heb ik geen aardappels gebruikt.
    Maar aardappes moeten ongeveer 20 minuten koken, dus als het vlees anderhalf uur heeft gegaard, dan kan je de aardappels erbij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.