Loader

Walnotenkoekjes

2006-03-21
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 6 eigeel
    250 gram boter
    half zakje bakpoeder
    soepkom suiker
    500 gram walnoten
    caramelVulling1
    potje bebogeen, is caramel te koop bij Super de Boer.
    Nootjes, bijv. gehakte ongezouten pinda's of
    Caramel opwarmen in magnetron of in een bak warm water op het vuur.
    walnoten of pinda's door de de caramel roeren
    Caramelvulling 2
    Blikje Nestle, zoete condensmelk van friesche vlag
    Blikje(ongeopend!!) in water in snelkookpan voor een uur laten koken, dan krijg je ook caramel.
    nootjes door de caramel roeren
    chocoladevulling
    chocoladerepen aubain-marie smelten
    nootjes erdoor heen roeren

Method

Step 1

Ik heb een elektrische walnoten maker:

  • maak de boter met je hand of mixer romig en zacht.
  • roer de suiker door de boter
  • gooi het eiwit weg of hergebruik het.
  • doe het eigeel bij de boter en roer goed door.
  • Voeg beetje bij beetje meel toe, totdat je een mmoi zachten soepel deeg hebt.
  • Vorm er kleine balletjes ter grootte van een olijf van.
  • Stop ze in de wafelmaker en doe deze dicht.
  • Als het lampje uitgaat kan je ze er voorzichtig uit halen.
  • Werk ze allemaal af.
  • Vul ze met de vulling die je wil
  • leg er een halve walnoot op, of dicht ze door 2 helften tegen elkaar te plakken

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by Romaisa on 22-03-2006

    Ik ben helemaal weg van jouw electrische walnotenijzer. Zou je me willen vertellen waar je die vandaan hebt??
    Vast heel erg bedankt!!

  2. posted by MADAME CUISINE on 23-03-2006

    Je kon hem een tijd terug bij Neckerman krijgen, maar ik weet niet of dat nog steeds zo is.

    Ik heb hem bij http://www.bader.com besteld, dan krijg je hem thuis bezorgd.
    Ik heb hem voor 49.95 gekocht, nu is hij goedkoper.

  3. posted by prinses nisrin on 28-03-2006

    mmhhh lekker zeg chokran bezaf voor jou recept keuken princes

  4. posted by mellia on 29-03-2006

    waar koop je die caramel want heb bij super de boer gekeken maar daar hebben ze het niet

  5. posted by MADAME CUISINE on 30-03-2006

    Je kan ook zelf caramel maken:

    1 blikje condensmelk
    3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    50 gram boter

    Doe de boter, suiker en condensmelk samen in een pan met stevige bodem.
    Zet het vuur laag en blijf de hele tijd roeren.Na een paar minuten, wordt eht caramel.
    Je meot als het nog niet dik is het vuur uit doen, want de caramel wordt na dat je de pan van het vuur hebt gehaald vanzelf dikker.
    Doe de pan op een andere pan met gekookt water en vul nu je koekjes.

  6. posted by mellia on 30-03-2006

    dat duurt denk ik echt lang ik ga verder zoeken of ik het in andere winkels kan kopen. Maar jij haatl het zeker bij super de boer

  7. posted by MADAME CUISINE on 30-03-2006

    Nee, hoor dat duurt niet lang. Ongeveer 5 minuten.
    Ik koop het bij Super de Boer.

  8. posted by mellia on 30-03-2006

    ik heb die bebogeen gevonden het is gewoon broodbeleg als ik dat eerder had geweten dan had ik het nu al thuis hahaha bedankt voor je advies madame cuisine

  9. posted by faam on 03-05-2006

    dank je MADAM CUISINE ik had maanden naar dit apparaat gezocht bedankt.

  10. posted by ♥btissame♥ on 08-02-2012

    Salaam, hoe noemt die machine eigenlijk en faam waar heb je die gevonden x

  11. posted by Lola on 27-09-2016

    Hoelang blijven deze koekjes goed? Hoelang op voorhand kan ik ze maken 🙂
    Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.